၀ေသာသူမ်ားစားသင့္ေသာဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားမွာ (က) အုပ္စုတြင္ ကညြတ္၊ ပဲေတာင့္၊ ေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီပြင့္၊ သခြားသီး၊ ဟင္းႏုနယ္၊ မႈိ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွင့္ ေက်ာက္ပြင့္တို႕ ျဖစ္သည္။ (ခ) အုပ္စုတြင္ မုန္လာဥ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲသီး၊ ေရႊဖ႐ုံသီးတို႕ ျဖစ္သည္။ ေရွာင္ရန္အစားအစာမ်ားမွာ ေထာပတ္၊ ဒိန္ခဲ၊ ေခ်ာကလက္၊ မလိုင္၊ အုိက္စ္ကရင္၊ အဆီမ်ားေသာငါး၊ အေၾကာ္၊ အားလူးေၾကာ္၊ ဟင္းအႏွစ္ႏွင့္ သစ္ၾကားေစ့တို႕ျဖစ္သည္။ ထို႕ျပင္ သၾကားဓာတ္ပါေသာ ေပါင္မုန္႕၊ သၾကားခဲ၊ ကိတ္မုန္႕၊ ေျပာင္း၊ ေခါက္ဆဲြ၊ ခ်ဳိေသာသစ္သီး၊ သစ္သီးေျခာက္၊ ပဲေတာင့္ပဲ၊ အာလူး၊ ကန္စြန္းဥ၊ ပ်ားရည္၊ သၾကားႏွင့္ ပူတင္းတို႕ျဖစ္သည္။ ထို႕ျပင္ ကိုကိုး၊ အိုဗာတင္းႏွင့္ အရက္အမ်ဳိးမ်ဳိးတို႕ကိုလည္း ေရွာင္ရမည္ျဖစ္သည္။
အထူးအႀကံျပဳခ်က္။ ။ ထမင္းစားတိုင္းတရားမွတ္စားပါက အေကာင္းဆံုးျဖစ္သည္။ သေရစာမ်ားမ်ား မစားပါႏွင့္။
Tuesday, January 15, 2008
၀ေသာသူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ပါ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment